חתונה חברתית

נכתב באדיבות חברת תנועת דרור ישראל כחומר למחשבה על חתונה אחרת, קהילתית יותר וצרכנית פחות.

חתונות זה יקר, זה הרבה פעמים מוגזם והאורחים נושאים בנטל המימון ובכללי יש הרבה הוצאות והרבה רוחות וצלצולים של שופוני. העניין הוא, שיש בני זוג הרוצים והאוהבים לציין את יום חתונתם אבל מעוניינים לעשות זאת בדרכם. הם רוצים שהחתונה שמציינת ציון דרך חשוב בחייהם ובחיי משפחותיהם תיערך ממקום של שיתופיות ,של אהבה ושל להיות ביחד באווירה אוהבת ומחבקת. חתונה חברתית הינה חתונה שמאוד מתאימה לאופיים ולדרך חשיבתם ומשקפת עולם ערכים שמאמין בחיים שיתופיים, בקהילה ופחות מתחבר לתרבות הצריכה. חתונה חברתית היא דרך נהדרת שמצליחה להוציא לפועל את כל הרעיונות הללו. ניתן לבחור מקום בטבע, בבית ההורים או בכל מקום אחר מתאים. כל אורח שרוצה בכך משתתף באופן פעיל ומביא אוכל שהכין במיוחד לאירוע, ולרוב, משתדל להכין מאכל מתאים שבו הוא מתמחה.

יתרונות

יש יתרונות רבים בעריכת חתונה חברתית וחלקם מגיעים ממקום של השתתפות הפעילה בחגיגה ומהחיסכון הכספי הנלווה אליה. בני משפחה, חברים קרובים ומכרים התורמים מעצמם לאירוע ירגישו שייכים יותר וייהנו לראות שבני הזוג ואחרים נהנים מהמאכלים שהם הביאו. הם בעצמם ייהנו לאכול מאכלים ביתיים שהוכנו בידי אחרים. אם מוסיפים לזה את החיסכון הכספי הרי שההנאה אף גוברת. בעלי השמחה מרגישים שיש משהו נכון בכך שאורחיהם, ואין זה חשוב מאיזה שכבת אכלוסיה הם מגיעים, אינם נדרשים לממן את האירוע ולהביא סכומי כסף גדולים. בין אורחיהם יש רבים שמצבם הכלכלי אינו משופר וכל חיסכון כספי יסייע להם. אורחים אלו ירגישו נוח יותר כשהם תורמים בצורה אחרת.

לוגיסטיקה מורכבת

החיסרון העיקרי בהתארגנות לחתונה חברתית נובע מכאב הראש הנלווה לארגונה. הפקת חתונה הינו פרויקט מורכב שיש צורך להיערך אליו היטב. יש צורך להתארגן מבחינה לוגיסטית ולבצע שלל משימות. יש צורך לארגן את התפריט על מנת שלא יהיה מצב בו יש לדוגמא: שפע של סלט מסוג מסוים ומחסור באחר, או של ריבוי פשטידות לעומת חוסר במתאבנים וכדומה. יש צורך לקשט ולסדר פרחים. יש צורך בקביעת לוחות זמנים לכל הערב, לשעת החופה, למועדי הארוחה, לברכות, להקרנת וידיאו, לתכנית אומנותית, לריקודים, וכיוצא בזה. משום כך, יש צורך שמתנדבים ייטלו על עצמם את המשימות הללו.

השתתפות בהכנות

התקשורת המודרנית מאפשרת היום קיום קשר המוני בין אנשים והיא, כמובן, יכולה לסייע בהפקת חתונה חברתית. ניתן להקים אתר פייסבוק וכל אורח יכול להשתתף בהעלאת תכנים ולרשום איזה מנה הוא מביא. המארגן יכול לערוך את התפריט, ובמידה וקיימת חשיבות לכשרות יוכן תפריט שאינו מערבב בשר וחלב, וכן הלאה. מפיקי האירוע ידאגו לשתייה חריפה, קלה וחמה, לכלי אוכל, למפיות, לסידור שולחנות, לקישוט, ובעצם, לכל דבר אחר נדרש. את יתר המשימות המקצועיות דוגמת צילום, די ג'יי ועוד ניתן לארגן עם מתנדבים בעלי ידע בתחום, ואם אין כאלו, עם נותני שירותים נלווים לחתונות.

מפיק מקצועי

צריך לזכור, כי כל אירוע חתונה חייב להיערך בצורה מסודרת תוך כדי מתן תשומת לב מרבית לבני הזוג. לכן, חייב להיות אדם אחד שמפיק את הערב ומקבל את ההחלטות הסופיות. מומלץ לבני זוג להפקיד את הפקת האירוח בידי מפיק בעל ניסיון וידע בארגון חתונות חברתיות. אחד שהינו בעל רגישות מתאימה והיודע לקבל החלטות מבלי לגרום לאי נוחות לאלו שרוצים להשתתף במשימות. כל אחד מהאורחים ירצה להכין את המטעמים שלו אבל יבין שההחלטה הסופית היא של המפיק. רבים ירצו שהשיר שהם אוהבים יושמע, אבל צריכים לדעת שמי שקובע הוא הדי ג'יי, וכן הלאה. ההרמוניה סביב האירוע חייבת להישמר למען הצלחתו. כך יהיה ניתן להשתתף באירוע שעלותו תהיה נמוכה יותר לאורחים (כי מתנה אוהבים להביא בכל מקרה), והעיקר, אירוע מיוחד ושמח שיתיר את רישומו על בני הזוג והאורחים לאורך זמן.

אלטרנטיבה מועדפת

יותר ויותר זוגות בוחרים באלטרנטיבה של חתונה חברתית. הם מאמינים שזאת הדרך הנכונה להתחתן בקרב בני משפחתם והחברים הקרובים ביותר להם. הם יודעים שיקבלו תמיכה ועזרה מהסובבים אותם והם אכן מקבלים אותה. רבים מתנדבים לפני, בעת ולאחר האירוע ומבצעים מטלות שונות שתורמים להצלחתו. בני הזוג אמורים לדאוג לתאריך, למקום לרשימת מוזמנים ולפרטים טכניים נוספים. את יתר המטלות יבצעו מתנדבים או מפיקים שמקבלים תשלום צנוע יחסית. בני הזוג יהיו פנויים לבלות וליהנות בערב ששייך בעיקר להם.