בעידן המחשבים והאינטרנט, השלב הראשון של החיפוש יכול להיעשות בצורה מאד נוחה: שב בבית מול המחשב, עם כוס קפה או בירה קרה. בדוק במספר אתרי אינטרנט איזה עיצובים קיימים ואיזה סגנון פחות או יותר מתאים לך. תוכל לעיין גם במגזינים, לראות את הקולקציות החדשות, להתעדכן בצו האופנה ולקבל רושם כללי על הדגמים הקיימים בשוק. החיפוש הראשוני הזה יספק לך מידע התחלתי ויקל עליך בהמשך המשימה.
מלבד החיפוש הראשוני, לפני שאתה בכלל יוצא מהבית יש כמה החלטות שצריכות להיעשות. קודם כל עליך להחליט מהו טווח המחירים שלך? ניתן לרכוש חליפות מחויטות בטווח מחירים רחב מאד שנע בין 1000 ל- 4000 ₪, ונקבע בין השאר על פי המותג, ארץ היצור וסוג הבד. החלטה זו עשויה להכריע גם בשאלה הבאה, האם להכין חליפה לפי הזמנה אישית או לקנות חליפה מוכנה. פרט לקנייה מחנות או הזמנת חליפה על פי מידתך, אפשרות שלישית להשגת חליפה היא השכרת טוקסידו, בדיוק כמו שנהוג לשכור שמלות כלה.
בניגוד לשמלת הכלה, את חליפת החתן תוכל ללבוש עוד פעמים רבות גם אחרי החתונה, כך שלפחות מהבחינה הזאת החליפה שווה את ההשקעה. בהנחה שתרצה ללבוש את החליפה שוב, נסה להימנע ממקוריות מוגזמת או מצבעים יוצאי דופן בצורה קיצונית. מנקודת מבט כזו, עדיף ללכת על צבעים קלאסיים, אפילו סולידיים: כחול, אפור, חום מוקה...לא שסגול מבריק הוא לא צבע יפה, פשוט לא ברור מתי בפעם הבאה תהיה לך הזדמנות ללבוש כזו חליפה.
חליפה שנתפרת על פי הזמנה תהיה לרוב יקרה יותר, אך היתרון שלה הוא שהיא תתאים בדיוק לגזרתך ולטעמך. האופציה של הזמנה אישית פשוטה יותר בהכנת חליפה מאשר בעיצוב שמלת כלה, משום שאין צורך במדידות רבות וטרטורים כמו אלו שנדרשים מהכלה. אם בחרת באפשרות זו ואינך מומחה לאופנה, תוכל לסמוך על טעמו של המעצב. עם זאת, מובן שאתה יכול להגיע אל המעצב עם רעיון משלך, שעליו תוכלו לעבוד יחד עד שתגיעו לתוצאה הרצויה. אם החלטת להזמין חליפה, תוכל לעשות זאת אצל מעצבים שונים, ואף ברבים מסלוני הכלות (דבר שיאפשר להתאים את החליפה לשמלת הכלה ויחסוך לכם ריצות מיותרות).
אם בכוונתך לקנות חליפה מוכנה, תוכל לחפש את החליפה המושלמת בין מבחר עצום של חנויות בגדים וחנויות מעצבים. זה לגמרי לגיטימי להקצות תקציב מצומצם לחליפה, ועם קצת מאמץ אפשר למצוא חליפות יפות גם בתקציב נמוך יחסית. כמו כן, עם קצת יצירתיות אפשר לשדרג חליפה פשוטה, למשל באמצעות אביזרים נלווים (גם אם אותה תוספת- חגורה, שרשרת או עניבה- נקנתה בחנות קצת יותר יקרה). זכור שכל מה שתקנה ישמש אותך גם בעתיד, ושתוכל לשלב בין חלקי החליפה לבגדים אחרים וללבוש אותם לחתונות של חברים ולאירועים רשמיים אחרים.
סביר להניח שאשתך לעתיד חלמה על שמלת הכלולות שלה עוד מילדותה, התחילה לחפש שמלה בערך יומיים אחרי ההצעה, ובשלב הזה נמצאת באמצע הדרך בין המדידה הראשונה לשנייה... אז נכון, חליפת חתן זו לא שמלת כלה, ולא צריך למדוד אותה שוב ושוב ולבצע תיקונים בין מדידה למדידה, אך גם לא הגיוני לחכות עם קניית החליפה עד שבוע לפני החתונה. אם אתם מתחתנים בעונת השיא, מומלץ להתחיל לחפש כבר חודשיים-שלושה מראש, כשהמעצבים אינם עמוסים וכל הדגמים עדיין קיימים בחנויות הבגדים. גם אם החתונה אינה בעונת השיא, כדאי להגיע לפחות חודש לפני האירוע, כדי שיישאר מספיק זמן למדוד בנחת ואם צריך גם לבצע תיקונים. בעיקר אם החלטת להזמין חליפה, התראה של פחות משבועיים אינה משאירה מספיק זמן למדידות הנחוצות, כך שמאד לא מומלץ להשאיר את קניית החליפה לרגע האחרון.
אחרי כל ההכנות, הגיע הרגע להתחיל את החיפושים. אל תלך לבד, החיפוש עלול להיות מתיש וברגעים מסוימים אפילו מייאש. מה גם שתמיד כדאי לקבל חוות דעת נוספת, בעיקר רגע לפני שאתה קונה את החליפה שתלבש ביום חתונתך. מצד שני, אם יותר מדי אנשים יתלוו אליך זה רק יפריע ויבלבל אותך. מומלץ ללכת עם אדם אחד שאתה סומך על הטעם שלו בלבוש ועל הכנות שלו (חבר טוב הוא חבר שיגיד לך את האמת גם אם משהו נראה עליך נורא...).
כדאי מאד לקנות את החליפה המלאה כולה במקום אחד, על ידי כך תבטיח לעצמך שהכל מתאים: הז'קט, המכנסיים, החולצה והעניבה. זה אולי נשמע פשוט, אך אם תקנה רק מכנסיים וז'קט בחנות הראשונה, אתה עלול להסתבך אח"כ כשתנסה להתאים להם חולצה ועניבה.
לא משנה מתי קנית את החליפה, על מנת להימנע מתקלות מיותרות ומאי נעימויות, מדוד את החליפה שוב כשבוע לפני החתונה ובדוק שלא חלו שינויים לא צפויים במידתך. אם החליפה הייתה תלויה בארון זמן רב, הוצא אותה מהארון יום לפני החתונה ובמידה ויש צורך בכך קח אותה ל"רענון" אצל המעצב או אצל חייט. כמו כן, אל תשכח ביום שלפני החתונה לגהץ את החולצה ולוודא שאינה מוכתמת. אם החתן יגיע בחולצה מלוכלכת או מקומטת זה לא יתקבל בהבנה, בטח שלא על ידי הכלה.
זהו, כאן מסתיימות ההכנות, וכל מה שנותר לנו הוא לאחל לך בהצלחה!